Серед лавреатів конкурсу «Краща книга Прикарпаття 2020» – професор кафедри політології Іван Монолатій у номінації «Історико-краєзнавча література»

16 лютого 2021 р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулося урочисте нагородження лавреатів конкурсу «Краща книга Прикарпаття 2020», ініційоване Товариством письменників і журналістів ім. І. Франка за підтримки Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України та управління культури національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

До урочистого дійства долучилися відомі краєзнавці, історики, письменники та просто небайдужі читачі.

Модерували дійство голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, заслужений працівник освіти України, громадський діяч Михайло Косило, голова Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, літературний критик й есеїст Євген Баран та заступниця начальника управління культури національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Мирослава Корнелюк.

Вибрати переможців конкурсу серед значної кількості різноманітної і різножанрової літератури членам журі було нелегко, тому вирішили розширити звичні номінації і нагородити 16 лавреатів. Серед їхньої когорти були і науковці Факультету історії, політології і міжнародних відносин – знані вчені не тільки на Прикарпатті, але й в Україні. Так, у номінації «Народознавство. Краєзнавство» лавреатами стали доктор історичних наук, професор, провідний фахівець Навчально-наукового інституту історії, етнології і археології Карпат Петро Сіреджук за книгу «Галицька Гуцульщина доби Західно-Української Народної Республіки» та доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри всесвітньої історії Олег Жерноклеєв за літопис населеного пункту «Крихівці: коріння, що воскресає, оживляє, творить» (у співавторстві з Любов Соловкою).

Доктор політичних наук, професор кафедри політології Іван Монолатій був відзначений у номінації «Історико-краєзнавча література» за книгу «Зоосад революції».

Доповненням до урочистого заходу стала тематична виставка, на якій було представлено видання лавреатів конкурсу «Краща книга Прикарпаття 2020».

Усі охочі можуть ознайомитися із згаданими книжками-переможцями у фондах Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.