Прикарпатський увійшов у ТОП-10 університетів України в міжнародному рейтингу U-Multirank 2021

За оновленою інформацією міжнародного рейтингу U-Multirank 2021 Прикарпатський національний університет суттєво зміцнив свої позиції і піднявся з 28-го на 9-те місце серед університетів України. Загалом у 2021 році до цього міжнародного рейтингу, як і минулого року, увійшло лише 79 ЗВО України.

Високі оцінки Прикарпатського національного університету за усіма п’ятьма групами критеріїв міжнародного рейтингу U-Multirank 2021 свідчать про гармонійний різносторонній розвиток університету з орієнтацією як на якісну освіту, так і на розвиток наукової діяльності, міжнародної співпраці та розвиток регіону.

Нагадаємо, що U-Multirank – це багатовимірний, керований користувачами міжнародний рейтинг вищих навчальних закладів. У ньому порівнюються результати діяльності вищих навчальних закладів за п’ятьма критеріями університетської діяльності: (1) навчання та викладання, (2) наукові дослідження, (3) передача знань, (4) міжнародна орієнтація та (5) залучення регіональних ресурсів.

Веб-інструмент U-Multirank дозволяє проводити порівняння на рівні університету в цілому та на рівні конкретних навчальних програм. На основі емпіричних даних U-Multirank порівнює заклади зі схожими інституційними профілями («подібні з подібними») і дозволяє користувачам формувати власні персоналізовані рейтинги.

Першоджерело:
U-Multirank | Universities compared. Your way. (umultirank.org)