Звернення студентів Прикарпатського університету до міжнародної спільноти

У цей важливий і нелегкий для нашої України час студенти Педагогічного факультету Прикарпатського національного університету звернулися до світової спільноти зі словами вдячності за підтримку українців у їх боротьбі з російським агресором. Відеозвернення записане англійською мовою.

Вони висловлюють щиру подяку Польщі, США, Великобританії, Канаді, Німеччині, Франції, Литві, Латвії, Естонії, Нідерландам, Швеції, Бельгії, Португалії, Греції, Румунії, Іспанії, Чехії,  Ізраїлю та багатьом іншим країнам за підтримку України.

У Зверненні студенти висловлюють гордість за наших мужніх захисників Збройних Сил України і усіх, хто боронить кожен клаптик української землі. Також у Звернення йдеться про те, що боротьба триває надалі, гине мирне населення, серед них діти. Студенти благають світ залишатися з Україною й допомогти зупинити війну, цинічну й підлу російську агресію.

Викладачка Прикарпатського університету, доцентка Тетяна Близнюк додає, що світ з Україною!.  «Зворушена тим, як надходять листи із закордону від науковців та освітян, з якими працювали над спільними проєктами. Вони одностайно засуджують російську агресію виходять на протести, збирають кошти для підтримки українців». У час запеклої боротьби українців з російськими окупантами, відстоювання свободи, демократії та  європейських цінностей так важливо, що з нами пліч-о-пліч наші друзі, колеги, партнери й громадяни інших країн. Українці впевнені, що наша відповідь разом із міжнародною спільнотою на цей злочин країни-агресора, який є найбільшою гуманітарною катастрофою після Другої світової війни, має бути рішучою, жорсткою та невідкладною.

Ініціатором звернення виступили студенти Педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, які вивчають англомовні дисципліни та викладачка університету, доцентка Тетяна БЛИЗНЮК.