Онлайн-вебінар на допомогу науковцям та освітянам в умовах війни

Проектно-освітній центр «Агенти змін» Прикарпатського університету за участю стипендіатки програми Фулбрайт провели вебінар для науковців, освітян, фахівців мистецької та інших сфер на актуальну  тематику«Грантові можливості та гуманітарні ініціативи для українських науковців, освітян в умовах війни».

Участь у онлайн-заході взяла професорка, проректорка з науково-педагогічної роботи Галина Михайлишин, директорка Центру «Агенти змін» ПНУ, доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька, професорка, декан педагогічного факультету, фахівчиня Центру Оксана Кондур, доцентка кафедри фінансів, фахівчиня Центру Зоряна Криховецька, доцентка кафедри англійської філології ПНУ, стипендіатка програми Fulbright Visiting Scholar 2021-2022, University of California, Berkeley Наталія Гошилик, а також близько півсотні науково-педагогічних працівників, аспірантів, молодих науковців та інших зацікавлених учасників.

Спікери заходу проінформували учасників вебінару про окремі актуальні можливості, гранти, стипендії, гуманітарні ініціативи та інші види допомоги дослідникам, науковцям, освітянам, митцям України у період воєнного стану, зокрема йшлося про:

  • Можливості для українських науковців від Німецько-Українського Академічного Товариства;
  • Можливості від ScienceForUkraine;
  • Платформа МОН України «Наука та Бізнес»;
  • Підтримка українських науковців та дослідників від Гільдії європейських науково-дослідних університеті;
  • Допомога українським науковицям у Франції;
  • Стипендії для українських вчених для проведення досліджень у Швеції від Шведської королівської академії наук;
  • Міжнародні грантові можливості та гуманітарні ініціативи для науковців, освітян та митців з України від House of Europe;
  • Конкурс на актуальні програми імені Фулбрайта.

Родзинкою вебінару стала участь у прямому ефірі доцентки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидатки філологічних наук, яка є на даний час стипендіаткою програми Fulbright Visiting Scholar 2021-2022, University of California, Berkeley Наталії Гошилик.

Вона поділилася з учасниками власним досвідом здобуття стипендії, важливими лайфхаками та викликами на шляху до омріяної грантової програми, а також дала цінні поради і рекомендації як молодим науковцям, так і досвідченим грантошукачам з т.з. розвитку їх проєктного мислення і збільшення шансів на успіх.

Презентацію вебінару можна переглянути за покликанням. (https://drive.google.com/file/d/1-E4Gr1qo22CgY6I6Ne8Dtl5Pe32gu5BU/view?usp=sharing )

Запис онлайн заходу доступний на YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=e0iDSHEg2d8&ab_channel=%D0%90%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%97%D0%BC%D1%96%D0%BD%D0%9F%D0%9D%D0%A3 каналі Центру «Агенти змін» ПНУ.