З ДНЕМ УНІВЕРСИТЕТУ!

Дорогі викладачі, студенти, аспіранти, докторанти, працівники, ветерани та випускники Прикарпатського національного університету!

Сьогодні, 14 травня, наша університетська спільнота відзначає дві знаменні дати – День Університету та День народження відомого українського письменника, громадського діяча і політика, патрона нашого Університету Василя Стефаника.

Історія і сучасність Прикарпатського національного університету засвідчують його вагому роль у процесі становлення української державності, розвитку національної духовності, освіти, мови і культури.

Наша Alma mater пройшла славетний шлях становлення, підготувала багато висококваліфікованих фахівців, які робили і роблять вагомий внесок у розбудову незалежної України.

Упродовж останніх років Університет є лідером серед закладів вищої освіти Прикарпаття, займає високі позиції в українських та міжнародних рейтингах. Зокрема, ми посідаємо 2-е місце серед вітчизняних закладів вищої освіти у міжнародному наукометричному рейтингу SCImago Institutions Rankings,  входимо у ТОП-10 українських університетів міжнародного рейтингу U-Multirank та в ТОП-20 ЗВО України за популярністю серед вступників.

Прикарпатський університет вже понад вісім десятиліть береже багаторічні академічні традиції національної освіти й науки, водночас формує нові принципи й стандарти сучасної європейської освіти. Університет сьогодні – це історія і класика, розвиток та інновації, відкритість і мобільність, поєднані з академічною відвагою та відповідальністю. До того ж Університет – це неповторні й унікальні особистості, які бережуть його минуле, творять його сучасність і закладають міцне підґрунтя для його перспективного майбутнього.

В умовах сучасності наш колектив беззаперечно обрав європейську стратегію розвитку, налагоджуючи і поглиблюючи зв’язки з вищими навчальними закладами Європейського Союзу, США, Канади, Китаю, Туреччини та інших країн світу. Саме це забезпечує використання європейського досвіду для підготовки конкурентоспроможних фахівців.

Представники академічної спільноти Університету беруть активну участь у найважливіших суспільно-політичних процесах, творять європейський освітній і науковий простір України і часто, жертвуючи найдорожчим – життям, захищають незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Незважаючи на усі ті виклики, з якими нам довелося зіткнутися і через пандемію, і через війну з російським агресором, яка і далі триває, наш колектив зумів вистояти і активно продовжує свою діяльність в освітньому та науковому просторі.

Гордістю Університету були й залишаються його студенти, які своїми успіхами, досягненнями та громадською активністю продовжують багаторічні надбання рідної Aльма-матер.

Пам’ятаймо, що Університет – це передусім територія академічної свободи й потужний осередок зростання та зміцнення неупередженого розуму, який здобуті знання перетворює на дієву силу, і таким чином випереджує час, бо відкриває кожному з нас шлях до мистецтва вчитися впродовж усього життя.

Сьогодні, в день народження нашої Альма-матер, висловлюємо слова вдячності кожному з Вас за вагомий внесок в розвиток Університету. Ваша творча, самовіддана, сумлінна праця укріплює віру в те, що Прикарпатський університет й надалі процвітатиме. Нашими спільними зусиллями ми побудуємо наш Університет як всесвітньо відомий осередок освіти, науки та духовності.

З нагоди Дня Університету бажаємо усім Вам натхненного наукового і творчого пошуку, успіхів у всіх Ваших добрих справах і починаннях, любові до обраної професії, плідної праці на благо розвитку Університету та рідної України!

Ректорат