В університеті відбулося нагородження лауреатів Стефаниківської премії

Сьогодні в нашому університеті відбулося урочисте нагородження лауреатів обласної премії імені Василя Стефаника в галузі літератури. Захід пройшов просто неба у внутрішньому дворі ПНУ на символічному місці – поруч з пам’ятником Василеві Стефанику.

З вітальними словами на заході виступили заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко, заступник голови Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда, начальник Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

«Премія Василя Стефаника є особливою для Прикарпаття, для України на тлі відзначення славного ювілею 150-ти річчя Василя Стефаника. Стефаник, як ніколи, є актуальний. Сьогодні, особливо коли ми говоримо про і еміграцію, ми згадуємо про «Камінний хрест», коли ми говоримо про сьогоднішню війну згадуємо новелу «Сини». Василь Стефаник – це надзвичайна глибинна особистість, яка є також прозірливою, яка бачила не лише те що було при його житті, а й дивилася далеко вперед», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Ректор також зауважив, що на засіданні Вченої ради Прикарпатського університету буде прийняте рішення про нагороду імені Василя Стефаника в трьох номінаціях для університетської академічної спільноти.

Зазначимо, що цьогоріч лауреатами обласної премії імені Василя Стефаника в галузі літератури стали: в номінації  «Поезія»  – Василь Мойсишин, український вчений, доктор технічних наук, професор ІФНТУНГу; в номінації «Документальна і науково-критична література (естетика, літературознавство, мистецтвознавство, українознавство, художня публіцистика, критика, мемуаристика)» – журналіст Ігор Костюк; в номінації «Проза» – письменник Володимир Гловацький.

Під час заходу перед присутніми виступив квартет бандуристок «Ґердан» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.