Благодійна акція «Мак пам’яті»

10–11 листопада на факультеті історії, політології і міжнародних відносин традиційно пройшла щорічна благодійна акція «Мак пам’яті». Захід започаткували викладачі та студенти у 2014 р. та приурочили історичному дню – 11 листопада. Як наголошують організатори в цей день, 104 роки тому, завершилася Перша світова війна і у всьому світі вшановують пам’ять загиблих у Великій війні. Завдяки поезії канадського військового лікаря Джона Маккрея «На полях Фландрії» (1915), маки стали символами полеглих у боях. Ідея використовувати червоний мак як символ пам’яті належить Моїні Майкл, викладачці Університету Джорджії (США). У багатьох країнах колишньої антинімецької коаліції 11 листопада є державним святом і відзначається під різними назвами: у США – це «День ветеранів», у Франції, Бельгії та Новій Зеландії – «День перемир’я», у Великобританії, Канаді, Австралії – день поминання загиблих у Першій світовій війні.

Експонати часів Першої світової війни і костюми військових солдатів УПА і ЗСУ, макова фото-зона відтворювали дух епохи.

Студенти-історики представили на захід власноруч приготовлені випічку та солодощі. Виручені під час благодійної акції кошти в сумі 22 309 грн. будуть використані для потреб 18 студентів, двох викладачів і одного аспіранта факультету, які перебувають у лавах ЗСУ.

Акція відбулася за ініціативи доцента кафедри всесвітньої історії Лілії Василівни Щербін та за підтримки студентського сенату Факультету історії, політології і міжнародних відносин (сенатор факультету Анастасія Бариляк).

Відеоматеріал про проведення благодійної акції «Мак пам’яті» можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=RbKKIrJ_L8A