Функціонування державної мови в освітньому процесі

Про роль державної мови в освіті та перспективи співпраці для досягнення спільних цілей говорили сьогодні у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника на цікавому заході, організованому спільно з Управлінням Державної служби якості освіти в Івано-Франківській області.

Спікерами дискусії виступили —Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби якості освіти України Іван Юрійчук.

Відкриваючи зустріч, в.о. ректора ПНУ Ігор Цепенда відзначив, що ефективне функціонування державної мови в освітньому процесі є ключовим аспектом національної ідентичності. Також він висловив подяку організаторам і спікерам за ініціативу та участь у цьому важливому діалозі.

Своїми думками щодо ролі державної мови в освіті поділилися також професори та викладачі університету, керівники закладів освіти, освітні експерти, представники центрів професійного розвитку педагогічних працівників області, науковці та громадськість.

Усі присутні мали змогу долучитися до конструктивного діалогу та обміну ідеями щодо покращення освітнього процесу в Україні.

Захід став платформою для обговорення актуальних питань, що стосуються функціонування державної мови в освітньому процесі, та сприяв налагодженню нових форм співпраці між освітніми інститутами.