Представники університету взяли участь у проєкті EDUC-WIDE програми Горизонт Європа

Перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів та начальниця науково-дослідної частини Ірина Григорук в межах проєкту EDUC-WIDE програми Горизонт Європа взяли участь в робочих зустрічах, які відбулися в Університеті Кальярі (Італія, Сардинія) впродовж 12-13 вересня.

Представники університету:

– презентували дослідницькі інфраструктури Прикарпатського університету;

– обговорили перспективи формування спільних дослідницьких груп між університетами альянсу європейських цифрових університетів EDUC;

– ⁠окреслили дорожню карту участі науковців університету в дослідницьких проектах в рамках конкурсів 2024-2025 років.

Продовжуючи роботу, Валентина Якубів та Ірина Григорук підкреслили важливість міждисциплінарного підходу в наукових дослідженнях, що може суттєво підвищити якість та результативність спільних ініціатив. Особливу увагу було приділено можливостям залучення молодих учених до міжнародних дослідницьких проєктів, що дозволить підвищити їхню кваліфікацію та забезпечити обмін досвідом.

Додатково, під час заходу було досягнуто низки домовленостей щодо майбутніх спільних конференцій, семінарів та воркшопів, що сприятиме поглибленню співпраці між університетами, членами альянсу EDUC.

Завершуючи зустріч, учасники підкреслили важливість продовження співпраці в межах програми Горизонт Європа, яка відкриває нові горизонти для науковців та освіти в цілому. Наступні кроки були узгоджені, зокрема планування подальших зустрічей, що сприятиме розширенню наукових зв’язків та активізації інноваційної діяльності.

За результатами зустрічі визначено 9 університетських наукових центрів, які співпрацюватимуть з науковцями з Université Paris Nanterre (Франція), University of Pécs (Угорщина), University of Potsdam (Німеччина), Università degli Studi di Cagliari (Італія), Universitat Jaume (Іспанія), Masaryk University (Чехія), University of South-Eastern Norway (Норвегія) та Université de Rennes (Франція).