СВЯТКОВІ ВІТАННЯ ВІД ВИПУСКНИКІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ “ПОЛІТОЛОГІЯ”??

✔МИХАЙЛО САВЛЮК (2008 рік випуску), приватний підприємець, речник міського суду, помічник депутата Івано-Франківської міської ради, політолог, політтехнолог, головний редактор новинного ресурсу Правда іф
Мене часто запитують про Політологію та її перспективи, і я одразу зауважую, що у випускників цієї спеціальності найширше коло для працевлаштування після здобуття вищої освіти. Вони отримують такі знання, які в подальшому можна застосувати у різних напрямках та галузях. Зі свого досвіду та з досвіду своїх одногрупників, можу сказати, що затребуваними ми стали відразу після закінчення другого курсу. Дуже багато із нас пішли працювати у ЗМІ області. Я знаю головних редакторів видань м. Івано-Франківська, які досі віддають перевагу для працевлаштування саме випускникам спеціальності «Політологія» Прикарпатського національного університету. На сьогодні серед нас є дуже багато головних редакторів і засновників провідних мас-медіа Івано-Франківщини, є також керівники державних установ, депутати різних рівнів місцевих рад, працівники органів місцевого самоврядування, заступники голів ОТГ, помічники депутатів місцевих рад та депутатів Верховної ради України. Є також успішні підприємці і навіть Заслужений артист України.
Щодо себе, то хочу зазначити, що окрім роботи у медіа, я також працюю ще й безпосередньо за спеціальністю: разом з кількома нашими одногрупниками займаємося організацією та проведенням виборчих кампаній. Ми розробляємо виборчі програми, агітпродукцію, стратегію і тактику ведення виборчих кампаній – маємо у своєму досвіді декілька успішних кампаній як по одномандатних, так і по багатомандатних виборчих округах. Мої одногрупники очолюють штаби партій та кандидатів, а я у свій час очолював обласний штаб кандидата у Президенти України.
Можу однозначно сказати, що робота у практичній політичній сфері є цікавою та багатогранною, і ті студенти, які дійсно докладають зусиль, щоб досягти своїх цілей, обов’язково матимуть хороші перспективи. А професійний колектив викладачів, які працюють на кафедрах, їм у цьому безперечно допоможе. Щиро вітаю усіх з Новорічними та Різдвяними святами!
✔ВОЛОДИМИР ДЖИГІТА (2013 рік випуску), начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської ОДА
Свого часу закінчив Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника за спеціальністю «Політологія». Ще зі шкільних років цікавився суспільно-політичним життям краю та держави загалом, тому вирішив пов’язати своє життя з політикою та її аналізом, власне, це і стало для мене важливим аргументом для поступлення на спеціальність «Політологія».
Під час навчання я отримав багато знань у сфері політичної культури, організації діяльності органів влади, ведення виборчих кампаній, створення піар продуктів, впровадження інформаційних технологій тощо. Володіючи набутими знаннями, часто брав участь у роботі виборчих штабів, організації роботи та створення веб-сайтів, партійній роботі, налагодження комунікації влади з громадськістю. Водночас, отриманий досвід дав мені можливість з 2016 року стати керівником управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА. Хочу відзначити, що у моїй роботі якраз і дуже пов’язані різні аспекти теоретичної та прикладної політології.
Закликаю всіх молодих людей, які цікавляться політичним життям держави, активно брати участь у суспільно-політичних процесах, заявляти про себе у партійній сфері, громадському секторі та інформаційних технологіях. На ринку праці, насправді є хороший запит на політологів, політичних технологів, піарщиків, тому СМІЛИВО вступайте до ПНУ ім. В. Стефаника на спеціальність «Політологія»!
Шановні друзі та колеги-політологи! Я щиро вітаю Вас з Новим Роком та Різдвом Христовим! Бажаю, щоб прийдешній рік дарував нам усім міцне здоров’я, мирне небо та реалізацію задуманих планів. Вчіться, працюйте і будьте завжди активні! Успіху Вам….
✔РОМАН ТРУБА (2013 рік випуску), заступник начальника експертно-аналітичного відділу Івано-Франківської міської ради, координатор проєктів «Молодь і влада», «Школа помічника депутата», «Школа лідерства».
Сім років минуло відтоді, коли я закінчив навчання за спеціальністю «Політологія» у нашому Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника. Роки навчання в університеті, а також проживання в гуртожитку №5 назавжди залишаться одним з найяскравіших та найщасливіших періодів у житті. Чому саме обрав Політологію? Мене ще зі школи цікавила громадська діяльність, те, що відбувається в Україні. Обирав між політологією і правом, але вступив на Політологію – і не пошкодував. У наш час складно знаходитись поза політикою, ти всерівно причетний до того, що відбувається в державі. Зауважу, що спеціальність Політологія в ПНУ ім. В. Стефаника насправді готує професійних людей, які знають не тільки теорію, але мають практичні навички, щоб втілювати свої задумки в реальність та покращувати життя людей як на місцях так і в країні загалом. Ще дуже важливо, що після навчання маю багато друзів у професійній сфері, зі спільними спогадами, поглядами і досвідом.
Особлива подяка усім викладачам Нашої Спеціальності, які віддають студентам не тільки знання, але і частинку своєї душі і досвіду. Бажаю «Політології» розквіту, майбутніх перемог і активних студентів! Також користуючись нагодою напередодні радісних і світлих свят Нового року та Різдва Христового бажаю в новому році веселих пригод, різнобічних захоплень і побільше щирих посмішок!
✔ЮРІЙ НАДОЛЬСЬКИЙ (2008 рік випуску), продюсер новин в UA: Карпати
Спеціальність «Політологія», перш за все, відкриває світоглядні межі, дозволяє зрозуміти закони життя суспільства, алгоритми функціонування політичної системи. Студенти навчаються прогнозувати розвиток політичних подій, аналітики… Це, якщо складно. Простіше кажучи, у політологів сьогодні залишається дуже велика ніша для реалізації своїх професійних умінь та навичок: у політиці, у державній владі, сфері громадянського суспільства та мас-медіа. Просто колосальна ніша у місцевому самоврядуванні, яка утворилась внаслідок реформи ОТГ. Сьогодні біда у державному управлінні. Нестача професійних ефективних чиновників… Я, до прикладу, реалізовую себе в журналістиці. Знання політології дозволяє краще готувати суспільно важливий контент. За рік, що минає, переосмислив свою роботу – з липня я заступник головного редактора – продюсер лінійний, якщо офіційно. Маю можливість під час карантину також зосередитися на тренерській роботі. За цей рік я пройшов підготовку і отримав сертифікат за проєктом “Digital first”, який в Україні реалізує шведський суспільний мовник на базі українського Суспільного. У наступному році передаватиму свої знання, вміння та навички колегам з інших філій.
Бажаю усім у час кризи і карантину переосмислити те, чим ви займаєтесь, більш прискіпливо працювати над собою, над своїм саморозвитком і шукати нові можливості. Обов’язково підтримуйте близьких і друзів, просто незнайомих людей, бо їм також важко, тоді отримаєте підтримку взамін. Ну, і основне, будьте здорові, успішні та нехай у 2021-му ваші мрії збуваються!!!
✔МАКСИМ КИЦЮК (2015 рік випуску), спеціаліст з комунікацій Програми ООН з відновлення та розбудови миру (від ПРООН)
Студентство, абітурієнти, друзі та знайомі! Хочу привітати всіх вас щиро з прийдешніми Різдвом та Новим роком! Це був складний рік, сповнений нових випробувань для всіх нас. Ми стали більш обережними, уважнішими, навчились аналізувати новини, отримали нові знання та досвід, здобули нових навичок. У більшості з цих простих досягнень, я вбачаю чималу роль освіти, яку здобув у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, навчаючись на спеціальності Політологія. Вже п’ять років після випуску з університету, я системно згадую ту неоціненну користь, яку дало мені навчання у синергії з постійною практикою, тому тим людям, що дочитали до цього рядка, можу щиро порадити ніколи не припиняти навчання й знаходити новий і новий досвід, що допомагатиме вам і вашим нащадкам усе життя. Ще раз вітаю Вас та Ваші родини зі світлими прийдешніми днями!
✔АНДРІЙ ГРИМАЛЮК (2008 рік випуску), депутат Івано-Франківської міської ради
Завершується рік і це нагода підводити підсумки… Мене іноді запитують, що б я хотів змінити в своєму житті? Переконливо відповідаю: «Нічого, включаючи свою освіту і професію!» Обрав Політологію, бо зі шкільних років цікавився політичним життям, стежив за новинами в Україні та за її межами.
Студентам спеціальності «Політологія» теперішнім і майбутнім хочу побажати не тільки вчити теорію політики, а й займатися політологією на практиці – бути учасниками громадських організацій, працювати в політичних штабах, активно долучатися до суспільного життя міста.
Вітаю з Новим роком усіх студентів, випускників і викладачів нашої спеціальності! Нехай прийдешній рік принесе всім нам сил, любові і наснаги! Батько Вебер з нами!
✔СТАНІСЛАВ КОЗЛОВ (2011 рік випуску), заступник керівника секретаріату Івано-Франківської міської ради
Політологія – це не інженерія та не ручна справа. Політологія – це вибір рішень. Що пропонує суспільству наша наука? Вона пропонує мислення та раціональні сенси. На жаль, сьогодні – час зневіри та байдужості. Людям, а особливо політичним та державним діячам, не хочеться приймати складні виклики та пропонувати суспільству непрості рішення задля їх подолання. Хочеться чути про загальне благо вже і сьогодні. Однак так не буває. Політологія дозволяє глибше зануритись у причини тієї чи іншої суспільної ситуації. Політологія дозволяє бачити наслідки тих чи інших дій. Обравши політологію як сферу своєї діяльності, я, наприклад, отримав значну перевагу на просторах сучасного надзвичайно конкурентного ринку праці. Так само і ви зможете тут отримати ті знання та навички,які в майбутньому допоможуть долучитись до розвитку української державності. Бажаю усім у Новому 2021 році зробити правильний вибір на користь Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та політичної науки як запоруки неодмінного успіху!
✔ЛІДІЯ БОЙКО (2016 рік випуску), прессекретар Поліції Івано-Франківської області, журналіст
З першого року навчання на Політології зрозуміла, що застосувати свої знання і вміння на практиці можна сьогодні – не потрібно чекати завтра. Свого часу на другому курсі пройшла практику у ЗМІ, а на третьому – почала працювати у цій сфері, навчаючись дистанційно. Більше п`яти років присвятила журналістиці, а з 2018 року працюю у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. Вдячна рідній спеціальності за хороший досвід з практичним втіленням. Вважаю, що аналітичне мислення та інформаційна діяльність – наше все.
Бажаю усім політологам Прикарпаття успіхів у 2021 році, побільше яскравих і позитивних моментів, а також дотримуватися карантинних обмежень – здоров’я нині важливе!
✔МИКОЛА ГРАБОВЕЦЬКИЙ (2008 рік випуску), зв’язки з громадськістю у Versii.if.ua
Політологія – дуже цікава та універсальна спеціальність в контексті того, що вона дає сукупність знань та понять з багатьох різних наук: історії, соціальної психології, соціології, культурології, політичної та правової теорії. Але головний плюс – поліпрофесійність. Після закінчення Університету я працював і політтехнологом, і соціологом, і помічником народного депутата на держслужбі, і журналістом, редактором, рекламістом та СММ-підприємцем. Політологія – це професія, яка дає можливості – проте не лінивим, а тим, хто хоче розвиватись. Бажаю успіху! Вітаю з Новим роком!