Онлайн-сесія науково-технічної ради Університету

Протягом трьох днів 2–4 лютого 2021 р. відбувалася сесія Науково-технічної ради щодо презентації та затвердження звітів факультетів, інститутів та навчально-наукових підрозділів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника про результати наукової діяльності Університету за 2020 рік.

Засідання Науково-технічної ради Університету проходили у форматі онлайн на платформі Webex Cisco Meetings. Серед присутніх учасників зустрічі заступників з наукової роботи 11 факультетів, 4 інститутів, а також керівників 12 навчально-наукових центрів та 3 загальноуніверситетських кафедр були й викладачі Факультету історії, політології і міжнародних відносин Андрій Міщук (заступник з наукової роботи на Факультеті), Василь Климончук, Іван Монолатій, Мирослав Волощук, Микола Вітенко. Кожен представник структурного підрозділу презентував наукові здобутки факультету, інституту чи навчально-наукового центру за 2020 рік, виокремлюючи свої «сильні сторони» та кращі практики. До речі, проректор з наукової роботи, професор Валентина Якубів відзначила високий рівень студентської наукової роботи на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин. Хотілося б також відзначити, що за 2020 р. викладачі Факультету опублікували 16 статей, що входять до наукометричної бази Scopus і Web of Science. А родзинкою, безумовно, став вихід у світ 3-го тому унікального видання – «Західно-Українська Народна Республіка 1918–1923. Енциклопедія. Т. 3: П–С» (Івано-Франківськ Манускрипт-Львів, 2020. 576 с.).

На онлайн-зустрічі також були окреслені плани на 2021 рік з метою підвищення рівня наукової роботи. Підсумовуючи, результати наукової діяльності, очевидно, що в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, зокрема й на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин, є позитивні тенденції щодо збільшення кількості науково-дослідних розробок, створення інноваційних продуктів, публікаційної активності науково-педагогічних працівників, перемоги у грантових наукових проєктах, а також перемог наших студентів на конкурсах наукових робіт МОН України, міжнародних конкурсах та професійних марафонах.