Прикарпатський урочисто відзначив початок нового навчального року

Традиційно, 1 вересня, у Прикарпатському національному університеті відбулися урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року.

Розпочалися заходи з Божественної Літургії за благословення. На урочистому богослужінні, яке провів отець Микола Шиманський парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, були присутні ректор університету Ігор Цепенда, представники ректорату, викладачі та працівники, першокурсники та їх батьки.

Під час «Молитви за Університет» отець Микола Шиманський уділив своє благословення усій великій університетській родині, побажав усім натхненної праці, успішного здобуття нових знань, а також процвітання та розвитку Університетові.

Ректор Ігор Цепенда подякував священикам за духовну підтримку університету та вручив отцеві Миколі Шиманському для церковної бібліотеки унікальне видання про Гошівську обитель Богородиці на Ясній Горі в Карпатах, авторами якого є колектив науковців ПНУ.

Далі основна частина свята пройшла на літній сцені міського парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка де у рамках програми урочистих заходів відбулася посвята цьогорічних першокурсників у студенти Прикарпатського університету та церемонія нагородження почесних докторів та професорів ПНУ.

(Далі буде)