Круглий стіл «Українське питання чи війна Росії? Пошук нового словникового запасу для визначення поточної війни»

Онлайн круглий стіл «Українське питання чи війна Росії? Пошук нового словникового запасу для визначення поточної війни», організований 22 березня у Центрі дослідження української спадщини Саскачеванського університету (м. Саскатун, Канада).
Учасниці й учасники – знані науковці з різних університетів Канади: Богдан Кордан, Марта Дичок (модераторка), Оксана Шевель, Сергій Єкельчик, Оксана Дудко говорили про російське вторгнення в Україну, про війну термінів, дефініцій і визначень, яка відбувається паралельно з реальною війною. Глибоко аналізували російський неоімперський глосарій, «словник війни», який використовують політики та ЗМІ в Україні та на Заході для позначення війни в Україні. Наголошувалось, що ця війна потребує нового словника, бо без нього неможливо передати все жахіття, що відбувається зараз в Україні. Зацікавлено й змістовно дискутували про багатошарові геополітичні кризи, які спровокувала повномасштабна російсько-українська війна, сприйняття місця України на міжнародній арені різними міжнародними гравцями (Канада, США, ЄС, росія) та зміну ставлення міжнародної спільноти до України після вторгнення. Міркування. узагальнення та висновки канадських науковців є важливими для політологічного осмислення та юридичної кваліфікації російської агресії проти України.
 Професор кафедри політичних інститутів та процесів С. Дерев’янко долучився до роботи круглого столу. 25 років тому він мав нагоду проходити тримісячне стажування в Саскачеванському університеті, яке відіграло важливу роль у професійному зростанні.
На зображенні може бути: 11 людей та текст