У Прикарпатському університеті читатимуть курс про український націоналізм для політологів магістерської програми

З нового року в Прикарпатському університеті розпочнуть читати студентам курс про націоналізм.

Як розповів в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо ректор ПНУ Ігор Цепенда, це була спільна ідея з головою Івано-Франківської обласної ради Олександром Сичем.

“Курс побудований на основі дисертаційного дослідження Олександра Сича, яке присвячене українському націоналізму. Тож ми прийняли рішення про введення спецкурсу для політологів магістерської програми. Без сумніву, цей курс доповнить розуміння, який є сучасний український націоналізм, і як він корегує, доповнює та запозичує тенденції з інших теорій в Європі. Для наших політологів це буде надзвичайно цікавий курс. З іншого боку, треба розуміти, що націоналізм не є чимось негативним. У радянському союзі цей термін був фактично перекручений і це не дало зрозуміти його істинну суть. Зараз це ж саме робить російська пропаганда”,- каже Цепенда.

За словами ректора, викладати курс розпочнуть вже у цьому навчальному році.

“Предмет вже введений в навчальний план, матиме зрізи контрольних знань, повноцінно розпочне життя з другого семестру. Викладати його буде Олександр Сич – доктор політичних наук, голова обласної ради. Загалом, будь-який студент зможе записатися на цей курс, адже він буде в програмі вільного вибору”,- анонсував Ігор Цепенда.