Творча зустріч студентів з виконавцем ролі Андрія Кузьменка у фільмі «Я, «Побєда» і Берлін» Іваном Бліндаром

20 березня до Міжнародного дня театру в літературно-мистецькій вітальні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася творча зустріч студентів ПНУ з випускником кафедри сценічного мистецтва і хореографії, актором, виконавцем ролі Андрія Кузьменка у фільмі «Я, «Побєда» і Берлін» Іваном Бліндаром.

Розмовляли з Іваном про його ролі і український театр, життя та мрії, а також вихід в прокат довгоочікуваної стрічки «Я, «Побєда» і Берлін». Модератором мистецької події була кандидатка мистецтвознавства, доцентка кафедри сценічного мистецтва і хореографії Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університеу імені Василя Стефаника Оксана Федорків.

Іван Бліндар один з тих, хто руйнує міф про те, що тільки випускники столичних вишів можуть бути зірками. Простий хлопець з Івано-Франківська торує свій шлях у мистецтві завдячуючи власному таланту і працездатності. Незважаючи на свою популярність, він не має зіркової хвороби, проте має чітку громадянську позицію. Його акторський маніфест є поєднанням професійності та патріотизму. Він несе собою світло і надію в нашу перемогу, в наше майбутнє! У творчому доробку митця багато цікавих та нестандартних ролей, однак межі його творчої натури прагнули обширу і він спробував себе як актор кіно.

Оксана Федорків зауважила, що ця зустріч як мандрівка ролями Івана Бліндара. Це молодий і дуже талановитий актор Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, де на його рахунку вже понад 40 ролей. Кінокар’єра актора розпочалась 2016 року з короткометражного фільму «Кров’янка». З того часу вже зіграв 5 кіноролей та має досвід зйомок у кліпі.

Нині Іван Бліндар – нова зірка українського кінематографу, оскільки саме він зіграв Кузьму Скрябіна у фільмі «Я, Побєда і Берлін», прем’єра якого відбулася 14 березня 2024 року. За словами самого актора, його персонаж – це людина з добрим серцем та загостреним почуттям справедливості, а таким і був Скрябін. Це звичайна людина з великими мріями, яка потрапила в складні умови, де потрібно вчитися виживати.

Актор охоче відповідав на безліч цікавих, часом провокативних запитань, майстерно перетворювався на героїв своїх вистав, емоційно розповідав про історії із власного життя, поділився закуліссям зйомок популярного фільму «Я, Побєда і Берлін», говорив про труднощі, які спіткали команду в процесі закадрової роботи.

Після завершення зустрічі студенти мали можливість отримати автограф актора, який розкрив цікавий світ свого ремесла та додав гостям заходу натхнення та віри в себе. Іван переконаний, що для українського глядача, читача потрібно створювати позитивні враження від професійно створеного продукту, який несе добро, радість та віру в перемогу добра над злом.

Окремим акцентом діалогу була допомога актора ЗСУ, його волонтерська робота. Актор відзначив, що ми всі маємо бути вдячні нашим хлопцям і дівчатам, які на передовій боронять нашу країну, повинні допомагати їм та підтримувати їх.