Танцювальне привітання з Всесвітнім днем вишиванки від студентів Прикарпатського Університету

20 травня на центральній площі біля пам’ятника Іванові Франкові в обласному центрі відбулося танцювальне дійство «Вишивальниці» у виконанні ансамблю танцю “Дивоцвіт” Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Керівник ансамблю – старший викладач кафедри сценічного мистецтва і хореографії Юрій Скобель.

Організаторами святкового дійства виступили Центр студентського розвитку Прикарпатського університету та Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради.

Хореографічну композицію «Вишивальниці», яку виконали наші студенти спеціальності «Хореографія», поставив в кінці ХХ століття відомий хореограф, геній хореографічного мистецтва Павло Вірський.

«Це насправді унікальна хореографічна композиція. В ній показано процес творення самого полотна, а також вишивку на ньому. Завершується танець показом вже витканого полотна з колоритним орнаментом. У репертуарі нашого ансамблю цей танець вже понад 5 років. Він розрахований на 18 учасників. Насправді танець “Вишивальниці” трохи складний, адже задіяні стрічки, використовуються елементи переплітання стрічок. Готували його впродовж двох місяців – розбирали танцювальні рухи, танцювальні малюнки. Його унікальність в тому, що цей танець розкриває повністю колорит української вишиванки», – зазначив Юрій Скобель.

«Цим танцем ми хотіли показати наш український дух, а особливо те, що вишиванка – це краса української дівчини, вишиванка – це наша душа», – наголосила студентка, учасниця ансамблю «Дивоцвіт» Олександра Братівник.